Skip links

MINISCARF_ collaret

collaret-3-miniscarf-gloria-fort

El collaret MINISCARF és una petita bufanda ideal per als amants a teixir a dues agulles, molt fàcil de realitzar i que requereix només uns coneixements de tricot molt bàsics. Una original i innovadora proposta de collaret que permet aprofitar restes de llanes d’altres treballs i que podem personalitzar utilitzant fils d’altres materials com a cotó, lli o perlé per a peces més estiuenques o suau llana de mohair o angora com la que hem utilitzat en aquest tutorial. Es tracta d’una peça que ens donarà una agradable sensació de suavitat i protecció en el coll i ens permetrà, a més, múltiples col·locacions com a collaret o usar-la com a cinturó. Un disseny versàtil i molt afavoridor i elegant.

collaret-compo-miniscarf-gloria-fort

 

Material

Llana de mohair o qualsevol altre tipus de llana o fil

Agulles de teixir adequades al gruix de la llana

2 Caputxons

Boles de cristall txec, caneta, granadura…

Fil i agulla fina

Tisores

collaret-2-miniscarf-gloria-fort

Muntatge

Muntar 1 punt en les agulles de teixir fent un nus correder tal com mostra l’esquema. Deixar uns 10 cm de llana en l’extrem per poder nuar la borla més endavant.

nudo-corredizo

Teixir el punt del dret i, en la següent volta, teixir un punt pla pel davant i pel darrera del mateix punt. Realitzarem així els augments en les voltes en què tinguem un nombre imparell de punts.

Teixir tots els punts la següent volta del dret passant sempre el primer punt sense teixir. Passar el primer punt sense teixir i prendre una baga del centre dels dos punts amb l’agulla de l’esquerra i teixir-la en punt pla, teixir el següent punt del dret. D’aquesta forma augmentarem en les voltes amb un nombre parell de punts.

Seguir teixint augmentat els punts segons l’esquema fins a tenir un total de 6 punts.

miniscarf-esquema

Continuar teixint totes les voltes del dret fins a obtenir una tira d’uns 90 cm de longitud.

Per realitzar la punta de l’altre extrem, teixir dos punts centrals junts cada 2 voltes fins que només quedi 1 punt en l’agulla.

Treure el punt de l’agulla i passar l’extrem per l’interior de l’anella del darrer punt per tancar el teixit. Deixar un fil de la mateixa longitud aproximada que en l’altre extrem.

Enfilar l’agulla fina amb el fil i enfilar la seqüència de 3 canetas de color hematite i 1 bola facetada de cristall txec 12 vegades, fins a obtenir una longitud aproximada d’uns 10 cm.

Tornar a enfilar totes les peces contra direcció a partir de la bola de cristall txec de la punta que farà de topall perquè no es desfaci l’enfilat.

Nuar els fils en la part superior de l’enfilat i tornar a enfilar de la mateixa forma la següent tira. Repetir fins a obtenir 8 tires igualsper formar la borla.

Introduir l’extrem de la llana per l’interior del forat del caputxó de zamak rectangular.

Desplaçar el caputxó cap a la tira teixida i nuar l’extrem de llana amb els fils de la borla que hem realitzat. Si es desitja un acabat més resistent, posar una mica de cola en el nuat i tallar els fils sobrants.

Desplaçar el caputxó cap avall de manera que cobreixi el nuat i quedin totes les tires de la borla al seu interior. Repetir els mateixos passos en l’altre extrem de la tira per acabar el collaret.

miniscarf-process-_-gloria-fort

Filed under: bijuteria, DIY & crafts tutorials, tricot & crochet Tagged: bisuteria, bufanda, collar, collaret, crafts, design, diseño, disseny, DIY, Glòria Fort, jewelry, necklace, punt, punto, scarf, tricot, tutorial

Lee el post original

Join the Discussion

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Return to top of page