Skip links

BRAID_ choker

choker-braid-gloria-fort

Els chokers o gargantilles són un dels complements estrella d’aquesta temporada. El choker BRAID està trenat combinant el trenat de 7 i de 5 cordons, donant com resultat un elegant i original motiu que podràs utilitzar també per elaborar altres peces de bijuteria com a polseres o cinturons. A més, el nuat i la grandària d’aquesta gargantilla et permetrà utilitzar-la també com una polsera de dues voltes o com a diadema per al cabell.

 

polseres-braid-gloria-fort

Material

Antelina de 3 x 1,4mm

Terminal de mitja circunferència de 20mm

Terminal de 1,5 mm

Anelles rodones de 5mm

Cola

Alicates pla

Tisores

 

Muntatge

Tallar 7 tires d’antelina de 50 cm de longitud cadascuna. Col·locar els cordons un al costat de l’altra en un dels extrems i enganxar entre si amb una mica de cola.

Col·locar el terminal de mitja circumferència a l’extrem i pressionar amb l’ajuda dels alicates plans amb cura de no deixar marques en el metall. També podeu protegir el metall amb un drap o un paper abans de pressionar amb l’eina.

Per començar el trenat, agafarem el cordó 3 de l’esquerra i el passarem per sobre del 4 i per sota del 5.  Col·locarem el cordó cap al terminal procurant que tots els cordons quedin ben col·locats.

A continuació agafarem el cordó 6 i el passarem cap a l’esquerra per sota del 3, per sobre del 5 i per sota del 4 i ajustarem els cordons cap amunt.

Una vegada trenat l’inici, començar el trenat de 7 cordons. Passar el cordó de l’extrem de l’esquerra per sobre-sota-sobre dels 3 cordons següents cap a la dreta. Ajustar els cordons cap amunt.

01_trenza-7-cabos

Agafar el cordó de l’extrem de l’esquerra i passar-lo per sota-sobre-sota dels cordons següents cap a l’esquerra. Ajustar el trenat. Repetir el trenat amb el cordó de l’esquerra i després amb el de la dreta seguint els mateixos passos.

02_trenza-7-cabos

Deixar a un costat els cordons de cadascun dels extrems i començar el trenat amb 5 cordons. Passar el cordó per sota i per sobre dels dos cordons següents cap a la dreta.

01_trenza-5-cabos

Agafar el cordó de l’esquerra i passar-lo per sota i per sobre dels dos següents cap a l’esquerra. Repetir el trenat amb el cordó de l’esquerra i el de la dreta una segona vegada. Ajustar bé els cordons del trenat.

02_trenza-5-cabos

A continuació, tornar a agafar els dos cordons dels extrems que havíem deixat apart i començar una altra vegada el trenat de 7 cordons repetit dues vegades i el trenat de 5 corons dues vegades.

Repetir la mateixa seqüència 11 vegades fins a obtenir una trena de 30 cm de longitud.

Tallar els cordons i posar una mica de cola en l’extrem com hem fet al principi. Col·locar el terminal de mitja circumferència amb l’alicates pla.

Tallar una tira de antelina de 30 cm i col·locar un extrem en el terminal d’1,5 mm amb l’ajuda de l’alicates pla. Unir els dos terminals amb una anella rodona.

Realitzar un nus simple en l’extrem de la tira de antelina i repetir els mateixos passos en l’altre extrem per acabar la gargantilla.

Per realitzar la polsera, usarem 7 cordons de 25 cm cadascun i trenarem de la mateixa forma. Per tancar la polsera podem col·locar un tancament de mosquetó de 12mm de color oro vell i una anella ovalada en l’altre extrem.

braid-process-_-gloria-fort

Pots seguir el mateix procediment que en la gargantilla per fer diademes substituint les tires del tancament per una cinta elàstica o fer un cinturó simplement fent un trenat més llarg.

pulsera-braid-gloria-fort

Filed under: bijuteria, DIY & crafts tutorials Tagged: bijuteria, bisuteria, choker, collar, collaret, crafts, design, diseño, disseny, DIY, gargantilla, jewelry, necklace, trenat, trenzado, tutorial

Lee el post original

Join the Discussion

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Return to top of page