Skip links

VOLCANIC_ collaret

collar-volcanic-gloria-fort

L’argila polimèrica és un material versàtil que ens permet modelar les nostres pròpies peces i admet un gran nombre de tècniques i acabats. És un material modelable que una vegada ha endurit per calor es torna rígid, però no pesat, per la qual cosa resulta ideal per realitzar peces grans. En aquest cas la textura s’obté utilitzant sal gruixuda, la qual cosa ens dóna un acabat semblant a les pedres volcàniques però sense el pes que suposaria una pedra natural. A més, el disseny es completa amb una original perforació on s’han introduït perles barroques naturals. El cordó de cautxú i la tanca d’imant aporten modernitat i complementen aquest disseny atrevit i original.

Material

Argila polimèrica per modelar. Color Negre

Perles naturals barroques de color blanc trencat de 8-10mm amb forat de 2 mm.

Cordó de cautxú de 2 mm de color negre

Tanca d’imant de bola amb cilindres laterals de 2mm de color niquelat

Cola

Eina de modelar

Pal de broqueta

Sal gruixuda

Tisores

 

Muntatge

Començar pastant aproximadament la meitat de la pastilla d’argila polimèrica i donar-li una forma lleugerament ovalada i irregular.

Situar les peces que vulguem inserir en la peça i pressionar lleugerament sobre l’argila perquè quedi marcada la seva posició.

Retirar les perles i amb l’eina de modelar, foradar la peça d’argila perquè càpiguen les peces escollides en el seu interior.

Perforar els dos laterals de la peça amb el pal de broqueta des de l’exterior cap a l’interior de la peça procurant que els forats quedin ben centrats.

Cobrir completament tota la peça amb sal gruixuda apretant lleugerament perquè quedi ben adherida a l’argila. La quantitat de sal dependrà de la intensitat de textura que es desitgi.

Posar la peça en el forn a 130º uns 20/25 minuts, segons la grandària de la peça. Treure la peça del forn i introduir-la en aigua calenta perquè es dissolgui la sal i obtenir així la textura imitant la pedra volcànica.

Assecar i deixar refredar la peça. Tallar 50 cm de cordó de cautxú de 2 mm i introduir un dels extrems pel forat que hem realitzat en un dels laterals de la peça.

Enfilar les perles de riu naturals en el cordó de cautxú en la part interior de la peça i treure el cordó pel forat realitzat en l’altre extrem.

Posar una mica de cola en els extrems del cordó de cautxú i introduir cada punta en un costat de la tanca d’imant de bola. Pressionar lleugerament fins que quedi perfectament encolat per acabar el collaret.

Pots personalitzar el teu collaret utilitzant diferents colors d’argila o inserir un altre tipus de pedres naturals, boles o peces metàl·liques.

volcanic-process-_-gloria-fort

Filed under: bijuteria, DIY & crafts tutorials, manualitats Tagged: Arcilla polimérica, Argila polimèrica, bijuteria, bisuteria, collar, collaret, crafts, design, diseño, disseny, DIY, jewelry, necklace, trenat, tutorial

Lee el post original

Join the Discussion

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Return to top of page