Skip links

TUTORIAL: PUNT ELÀSTIC O PUNT RELLEUHe de confessar que des d’aquest setembre estic una mica obsessionada amb el punt elàstic. Tot va començar amb el jerseiet que li vaig fer al petit Roger, el fill del meu cosí. Les jaquetes i els jerseis amb ganxet m’encanten, els punts de fantasia i calats que es poden fer tenen un resultat espectacular, però si que és veritat que les trenes i el punt elàstic de la mitja són únics. Em tenen el cor robat, però el meu nivell de mitja es tirant a baixet i en aquest cas hauria acabat el jersei per la tardor que ve!!

Quan he teixit altres jerseis he utilitzat el punt baix per fer la goma i els punys i un punt elàstic més senzill però que no dóna el mateix resultat que aquest doble i més complex que us porto avui en el tutorial.

Tengo que confesar que des de este septiembre estoy obsesionada con el punto elástico. Todo empezó con el jersey que le tejí al pequeño Roger, el hijo de mi primo. Las chaqueta y los jerseies con ganchillo me encantan, los puntos fantasia y los calados que se pueden tejer tienen un resultado espectacular, pero si que es verdad que las trenzas y el punto elástico de la media son únicos. Me tienen el corazón robado, pero mi nivel de media es tirando a bajo y en este caso habría acabado el jersey el otoño que viene!!
Cuando he tejido otros jerseis he utilizado el punto bajo para hacer la goma y los puños y o bien el punto bajo para hacer un punto elástico sencillo pero no da el mismo resultado que este punto doble y más complexo que hoy os traigo a modo de tutorial.


PAS A PAS:

Per fer aquest punt cal teixir un nombre total de cadenetes que siguin parells.
Para hacer este punto hace falta tejer un núemro de cadenetas par.
Iniciar: teixir 88 cadenetes que unirem amb un punt ras per formar un cercle.
Iniciar: tejer 88 cadenetas que uniremos con un punto raso formando un círculo.

1ª volta: teixir 3 cadenetes i 87 punts alts.
1ª vuelta: tejer 3 cadenetas y 87 puntos altos.

2ª volta – final: teixir dos punts relleu per davant i dos més per darrera fins arribar al final de la volta. Seguir amb aquesta seqüència fins a obtenir l’altura desitjada.
2º vuelta – final: tejer dos puntos relieve por delante y dos más por detrás hasta llegar al final de la vuelta. Seguir con esta secuencia hasta obtener la altura deseada.

COMO FER EL PUNT RELLEU / COMO HACER EL PUNT RELIEVE:

– Punt relleu per davant / punto relieve por delante


Iniciar la volta amb 3 cadenetes i teixir un punt alt passant pel punt alt de la volta anterior tal com es veu en la imatge 2: envoltant el punt des de davant. D’aquesta manera quedarà un punt alt teixit amb relleu i col·locat una més avall que si el teixíssim de manera normal.
Iniciar la vuelta con 3 cadenetas y tejer un punto alto pasando por el punto alto de la vuelta anterior tal como se ve en la imagen 2: rodeando el punto desde delante. De esta manera quedará el punto alto tejido con relieve y colocado un poco más abajo que si lo tejiéramos normalmente.
– Punt relleu per darrera / punto relieve por detrás:

Introduir l’agulla per darrera el punt alt de la volta anterior i envoltar-lo fent un punt alt des de darrera. Aquest quedarà teixit per la part posterior tal i com es pot veure en la imatge 4.

Introducir la agua por detrás del punto de la vuelta anterior y envolverlo haciendo el punto alto desde atrás. Este quedará tejido por la parte posterior tal y como se ve en la imagen 4.

Si us agraden tant com a mi els diagrames aquí us deixo l’esquema que representa el punt relleu.
Si os gustan tanto como a mi los diagramas os dejo a continuación el esquema que representa este punto.

Núria ^_^

Lee el post original

Join the Discussion

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Return to top of page