Skip links

TUTORIAL: MANTA PER LA VINYET

Quants dies sense escriure al blog, sense publicar. Se»m fa estrany i no se massa per on començar, son tantes les coses que m»han passat aquests darrers mesos que encabir l»activitat del blog m»ha costat i em costa. L»embaràs va molt bé, però tot i així porto un ritme molt suau i tranquil, no perquè m»hagi plantejat una rutina no-stress sinó perquè el cos m»ho demana. A més, hi ha la feina a l»escola, si a l»escola, per primera vegada m»han cridat per fer una substitució, tants anys desitjant entrar a l»escola pública i just ara ho faig amb bombo i plataret!!jajaja!
No he deixat de teixir, i els que em seguiu a l»Instagram ho veieu. Ara estic molt motivada amb cosetes noves i que tenen a veure amb la decoració de l»habitació de la Vinyet, com la manta.

Cuantos días sin escribir en el blog, sin publicar. Qué extraño que se me hace y la verdad no se muy bien por donde empezar, son tantas las cosas que me han pasado estos últimos meses que hacer cuadrar la actividad del blog me ha costada y me cuesta. El embarazo va muy bien, pero aún así llevo un ritmo muy suave y tranquilo, no porque me haya planteado una rutina no-stress sino porque el cuerpo me lo pide. A demás, está mi nuevo trabajo en la escuela, si en la escuela, por primera vez me llamaron para hacer una sustitución, tantos años deseando hacer de profesora y entro justo ahora con bombo y platillo!! jajaja!
Tejer no he dejado de tejer, los que me seguís en instragram lo podéis fer. Ahora estoy muy motivada con proyectos nuevos que tengan que ver con la decoración de la habitación de Vinyet, como la manta.Bé, tal i com us vaig prometre us passo el tutorial de la manta, he fet un mostra, vosaltres el que heu de fer es augmentar les mides en funció a la grandària que volgueu obtenir.
El material necessari dependrà de les mides de la mides finals. La meva fa 95x80cm amb el «marc» inclòs i pesa 450gr.

Bien, tal y como os prometí os paso el tutorial de la manta, he hecho una muestra, vosotros solo tenéis que aumentar las medidas en función de la medida que queráis obtener.
El material necesario dependerá de las medidas finales. La mía mide 95x80cm con el marco incluido y pesa 450gr.ATENCIÓ: teixir la cadeneta inicial amb un número superior al que teixirem la manta o bé amb el mateix número sense apretar. En la mostra podeu observar com jo no ho he fet i per aquest motiu es veu la part inferior més curta que la resta del teixit.
Tejer la cadeneta inicial con un número superior al que tejeremos la manta o bien con el mismo número sin apretar. En la muestra podéis ver como yo no lo hice y por este motivo la parte inferior es más corta que el resto del tejido.


Començar amb 14 cadenetes.
1ª volta: teixir 5 cadenetes i a continuació un punt alt. Saltar dos cadenetes i en la següent teixir un punt un p. alt, 2 cad. i un p. alt (punt V). Continuar amb la seqüència fins al final, teixir un únic p. alt a l»últim punt.

Empezar con 14 cadenetas.
1ª vuelta: tejer 5 cadenetas y a continuación un punto alto. Saltar dos cadenetas y tejer en la siguiente un p. alto, 2 cad. y un p. alto (punt V). Continuar la secuencia hasta al final, tejer un único p. alto en el último punto.2ª volta: començar amb 3 cad. Teixir 4 p. alts en l»espai del primer punt V. Repetir la seqüència fins al final.

2ª vuelta: empezar con 3 cad. Tejer 4 p. altos en el espacio del primer pinto V. Repetir la secuencia hasta al final.3ª volta: començar amb 5 cad. i un p. alt. Teixir el punt V entre tots els grups de 4 p. alts de la ronda anterior. Repetir fins al final.

3ª vuelta: empezar con 5 ca. Tejer el punto V entre todos los grupos de 4 p. altos de la ronda anterior. Repetir hasta al final.


4ª volta: començar amb 3cad. i 3 p. alts teixits dins el primer punt V de la volta anterior. Teixir 4 p. alts a tots els punt V.

4ª vuelta: empezar con 3 cad. y 3 p. altos tejidos dentro del primer punto V de la vuleta anterior. Tejer 4 p. altos en todos los puntos V.
5ª volta : començar amb 3 cad. i teixir un punt V en tots els espais dels 4 p.alts de la ronda anterior. Finalitzar amb un p. alts en l»últim punt.

5ª vuelta: empezar con 3 cad. y tejer un punto V en todos los espacios de los 4 p. altos de la ronda anterior. Finalizar con un p. alto en el último punto.
6ª volta: començar amb 3 cad. Continuar amb 4 p. alts a cada punt V de la ronda anterior. Finalitzar amb un p. alt en l»últim punt.

6ª vuelta: empezar con 3 cad. Continuar con 4 p. altos en cada punto V de la ronda anterior. Finalizar con un p. alto en el último punto.


A partir d»aquí repetirem correlativament les voltes 3ª, 4ª, 5ª, 6ª canviant de color fins que obtinguem una mida que ens agradi. Cal acabar amb la volta de punts V per poder fer una última passada de p. alts amb el mateix color i, així, poder iniciar el vora.

A partir de aquí repetiremos correlativamente las vueltas 3ª, 4ª, 5ª, 6ª cambiando de color hasta obtener una medida que nos guste. Terminaremos con la vuelta de los puntos V para poder hacer una última pasada de p. alts con el mismo color y iniciar el marco.

Per al lateral, teixirem 4 p. alts a les cantonades, 2 p. alts al lateral de les voltes dels punts alts i 3 p. alts al lateral de les voltes de punts V.
A partir d»aquí podem fer l»acabat que vulguem, el que més ens agradi. En el meu cas he teixit canviant de color la següent seqüència: punt baix, cad., punt baix… per tot el voltant.

Para el lateral, tejeremos 4 p. altos en las esquinas, 2 p. altos en los laterales de las vueltas de puntos altos y 3 p. altos en los laterales de las vueltas de punto V.
A partir de aquí podemos hacer el acabado que queramos, el que más nos guste. En mi caso he tejido cambiando de color la siguiente secuencia: punto bajo, cadeneta, punto bajo… por toda la superficie.


Ja veureu com es teixeix molt fàcilment, és un patró senzill, la complicació es la feina d»amagar els fils perquè cada ronda significa un canvi de color. Molta paciència!!!!

Ya veréis como se teje muy fácilmente, es un patrón sencillo, la complicación está en el trabajo de esconder los hilos porque en cada vuelta se cambia de color. Mucha paciencia!!!!
Núria ^_^

Lee el post original

Join the Discussion

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Return to top of page