Skip links

REPUNTS_ collaret

collaret-repunts-gloria-fort

REPUNTS és un disseny modern que combina peces d’argila polimèrica i boles de pedra natural, creant un atrevit contrast amb el fil de color que travessa les plaques cosint un repunt regular amb formes ondulades i capritxoses. Combina els colors com més t’agradin o crea collarets més curts i polseres amb només una o dues peces centrals o arracades a joc seguint el mateix disseny. Dóna la forma que més t’agradi a les teves plaques i aconseguiràs crear peces úniques.

Material

Argila polimérica color Plata

Tira de mineral de 4mm aprox. de turquesa o granat

Punxó per foradar do agulla gruixuda

Corró

Fulla d’acer

Fil de brodar i agulla

Tisores

collaret-2-repunts-gloria-fort

Muntatge

Pastar l’argila polimèrica i estirar amb el corró fins a obtenir una placa llisa i uniforme d’uns 2 mm de gruix. Si el vostre corró no té anells niveladores, podeu posar un escuradents de broqueta o de gelat a cada costat de l’argila per igualar l’alçada. També podeu usar una laminadora per obtenir un acabat més perfecte.

Retallar les formes amb la fulla de diferents grandàries i formes. Retirar la massa sobrant.

Amb l’ajuda del punxó o d’una agulla gruixuda, perforar amb cura les formes procurant deixar una distància regular entre els forats. En algunes peces podem realitzar un petit bucle que més tard completarem amb boles.

Col·locar les peces sobre un paper per forn i introduir-les en el forn preescalfat a 130º durant uns 20 minuts.

Treure les peces del forn i deixar-les refredar sobre una superfície plana. Podeu col·locar algun element pesat i plà damunt perquè quedin completament rectes. Llimar les vores o les imperfeccions amb un paper de vidre fi o d’aigua si fos necessari.

Tallar una enfilada doble del fil de brodar suficientment llarga segons sigui la longitud del collaret desitjada. Enfilar en una agulla fina i nuar en el primer forat d’una de les peces deixant un tros de fil a l’inici per realitzar més tard el nuat final.

Passar el fil per damunt i per sota de la peça alternativament seguint els forats com si realitzéssim un repunt.

En arribar al final de la peça, realitzar un nus simple passant l’agulla per l’interior de l’última puntada.

Enfilar a continuació les boles de mineral en el fil. Posarem més o menys boles depenent del nombre de peces realitzades i la longitud del collaret.

Col·locar la següent peça realitzant un nus al principi. Cosir el repunt de la mateixa forma que la peça anterior.

En les peces amb el repunt en forma de bucle, realitzar un nus a l’inici del bucle. Enfilar diverses boles, segons l’amplitud del bucle i realitzar un altre nuat al final de la mateixa forma que en començar i acabar el cosit de les peces d’argila.

Continuar enfilant de la mateixa forma les boles i les peces d’argila polimèrica fins a obtenir la longitud desitjada. Nuar els dos extrems del fil.

Introduir els extrems del fil a l’interior de les boles per ocultar-los i acabar el collaret. Tallar el fil sobrant i posar una gota de cola de cianocrilat en el nus si volem assegurar-nos que no es desfaci.

Atreveix-te a combinar diferents colors d’argila, fil i boles de mineral natural, com la versió amb boles de granada i fil vermell. Les possibilitats són infinites: jaspi, cornalina, peridot, green onyx… i el resultat sempre sorprenent.

repunts-process-_-gloria-fort

Filed under: bijuteria, DIY & crafts tutorials, tricot & crochet Tagged: Arcilla polimérica, Argila polimèrica, bisuteria, collar, collaret, crafts, crochet, design, diseño, disseny, DIY, jewelry, necklace, turquesa, tutorial

Lee el post original

Join the Discussion

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Return to top of page