Skip links

NIPPLE_ challenge

En aquesta ocasió us porto un tutorial una mica especial.  Es tracta del pas a pas per a teixir un mugró que es podrà portar com agulla…

Sí, sí… heu llegit bé, un mugró!

I us preguntareu quin sentit té aquest tutorial, no? Doncs molt senzill, la idea és llançar un repte per què tots aquells amants del crochet i les manualitats, o tots aquells que vulguin  teixir el seu mugró per commemorar el pròxim 19 d’octubre el Dia Internacional del càncer de pit.

I com ho farem? Doncs proposo que tothom que es vulgui afegir a la iniciativa es faci una fotografia amb la seva agulla NIPPLE i la pengi a les xarxes socials amb el hastagg #contraelcancerdemama

Us animo a tots a unir-vos a aquesta iniciativa i que la compartiu amb els vostres amics, grups… per aconseguir que arribi al màxim de gent possible. La idea és provocar i fer una mica de soroll a les xarxes que sistemàticament censuren l’aparició de mugrons.

Espero que aquest repte es converteixi en una manera d’arribar a més gent i a recordar que és important fer revisions periòdiques de les mames, que un tumor a temps pot salvar una vida, que podem lluitar i donar suport a tots aquells afectats, passats i futurs.

Així que, us animo a seguir les instruccions… veureu que és molt senzill de fer i que no us portarà massa feina. I si algú s’anima a fer-ne més i vendre’ls per recaptar fons per a la recerca… aleshores ja podrem tirar coets!! O us els podeu deixar els uns als altres per fer la foto… tothom hi serà benvingut!

 

Material

Fil o llana de cotó de color rosat

Ganxet adequat al gruix del fil

Agulla imperdible

Fil i agulla fina

Tisores

 

Muntatge

Començar amb un “llaç màgic” embolicant el cordó al voltant de 2 dits per fer una anella deixant una punta solta. Inserir el ganxet a través de l’anella, de davant cap enrere. Quedarà una baga de cordó a l’agulla de ganxet.

01_Lazo mágico

Agafar una altra baga del cordó i passar-la per l’interior de la baga que ens ha quedat a l’agulla de ganxet.

02_Lazo mágico

Teixir en “punt mig” un total de 6 punts. Per teixir el “punt mig ” passar el ganxet pel primer punt de l’anella, fer una baga i treure el fil a través del punt, queden dues bagues al ganxet. Tornar a fer la baga i passar el fil a través dels dos punts.

04_Lazo mágico

Abans de tancar la volta, estirar la punta del cordó per tancar el llaç.

05_Lazo mágico 4 puntos

Tancar amb un “punt baix” i pujar amb un punt de cadeneta.

01_Punto enano02_Punto enano

Continuar seguint el següent ordre:

1a volta _ Realitzar 2 mitjos punts en cada punt de la volta anterior. En finalitzar la primera volta tindrem un total de 12 punts.

2a volta _ Realitzar 1 punt en els punts imparells de la volta anterior i 2 punts en els punts parells. En acabar tindrem 18 punts.

3a a la 6a volta _ Teixir 4 voltes els 18 punts sense augmentar ni disminuir cap punt.

7a voltaRealitzar 2 mitjos punts en cada punt de la volta anterior.  En acabar tindrem un total de 36 punts.

8a volta _ Realitzar 1 punt en els punts imparells de la volta anterior i 2 punts en els punts parells.  En acabar tindrem un total de 54 punts.

9a volta _ Teixir una volta els 54 punts sense augmentar ni disminuir cap punt.

Cosir a la part del darrera l’agulla imperdible per acabar l’agulla.

Ara segueix les instruccions:

  1. Fes-te una foto amb l’agulla al pit
  2. Comparteix a les xarxes socials el dia 19 d’octubre amb el #contraelcancerdemama
  3. Difon el repte entre els teus amics i coneguts

Ua animo a participar! La causa s’ho val!

Filed under: bijuteria, DIY & crafts tutorials, tricot & crochet Tagged: bisuteria, challenge, collar, crafts, crochet, crochet nipple, design, dia mundial del cancer de mama, diseño, disseny, DIY, Glòria Fort, jewelry, mugró crochet, pezón crochet, punt, punto, repte càncer de mama, reto cancer de mama, tutorial

Lee el post original

Join the Discussion

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Return to top of page