Skip links

ENCAIX _ anell

ENCAIX és un anell multiposición realitzat amb la tècnica del brick stitch o punt maó. La seva originalitat resideix en que es poden combinar dues o més peces per crear un gran nombre de variants, ja que cada peça pot encaixar amb l’anterior. Pot realitzar-se amb miyuki delicas o cilindre toho treasure 11/0 i crear gran quantitat de variants de color, creant així combinacions sempre diferents i originals

Material

Cilindres Toho treasure de 11/0 o miyuki delicas de colors diferents

Aguja de coser fina i fil

Tisores

Muntatge

Tallar un tros de fil i enfilar una agulla fina en cada extrem. Enfilar el primer cilindre introduint les dues agulles pel seu interior. Estirar dels dos extrems i situar el cilindre aproximadament en la meitat del fil.
Seguir enfilant cilindres creuant cada vegada les agulles en direccions oposades per l’interior de cadascuna de les peces. Enfilar de la mateixa forma tants cilindres com siguin necessaris per al contorn del dit. Els dos últims cilindres seran del segon color triat.
Tancar el cercle de cilindres unint l’última peça de la fila amb la primera que hem enfilat i verificar la grandària del contorn. Aquesta volta correspon a la marcada amb una fletxa en l’esquema. A partir d’ara seguirem l’enfilat amb una de les agulles per realitzar la part ampla de l’anell i reservarem l’altra per realitzar la punta més endavant.

A partir d’ara començarem les disminucions a partir del centre de l’anell. Enfilar en l’agulla un cilindre del color gris clar i un altre gris fosc seguint l’esquema i passar l’agulla per sota del fil que uneix el segon i el tercer cilindre a partir del centre del triangle.

Brick-stitch-esquema-02

Enfilar de nou els dos cilindres en direcció contrària.

Brick-stitch-esquema-03

Introduir l’agulla d’abaix cap amunt en el segon cilindre per fixar les peces en el seu lloc correcte. D’aquesta forma començarem cadascuna de les files de l’esquema a partir del centre del triangle.

Brick-stitch-esquema-04

Enfilar un nou cilindre. Introduir l’agulla entre el fil que subjecta els dos cilindres següents i tornar a inserir l’agulla dins del cilindre d’abaix cap amunt. Repetir de la mateixa forma fins a teixir tots els cilindres de la fila. Enfilar un cilindre gris clar al final.

Brick-stitch-esquema-05

Girar l’anell donant-li la volta cap a dins de forma que quedi col·locat per començar la següent fila com a l’inici.

Teixir totes les files de la mateixa manera disminuint un cilindre cada vegada i girant l’anell al final de cada volta per tornar a començar. Realitzar l’última fila tota del segon color. Per rematar el fil, passar amb l’agulla per l’interior dels cilindres canviant de direcció diverses vegades i tallar el fil sobrant.

Agafar l’altre fil per realitzar la punta de l’anell. Teixir de la mateixa forma seguint l’esquema i disminuint dos cilindres en cada fila fins que ens quedi un sol cilindre. Rematar el fil per acabar l’anell.

Realitza un altre anell de mateixa forma.

 

Atrévete a combinar diferentes colores y colocar los anillos en diferentes posiciones, tienes un montón de posibilidades y estrena anillo cada día!

Filed under: bijuteria, DIY & crafts tutorials Tagged: anell, anillo, bisuteria, brick stitch, crafter, crafts, design, diseño, disseny, DIY, jewelry, punt maó, punto ladrillo, toho, tutorial

Lee el post original

Join the Discussion

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Return to top of page